Pravo na odustanak

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (dalje: Zakon) kupnja preko ove prodajne internet stranice smatra se prodajom na daljinu.

 

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizička osoba koja proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne djelatnosti), na odustanak od ugovora u roku od 30 dana od dana kada mu je proizvod predan. Prigodom odustanka, kupac može, ali ne mora, navesti razloge zbog kojih odustaje.

 

Ukoliko odustane od ugovora, kupac ima pravo na povrat novca. Prodavatelj je u obvezi vratiti potrošaču sredstva koja je platio po osnovi ugovora, kada primi ili preuzme robu koju kupac vraća.

 

Kupac je u obvezi vratiti proizvod bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Prije slanja robe kontakirajte nas radi instrukcija na koju adresu trebate poslati robu od čije kupnje odustajete. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti.

 

Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrijednost proizvoda koja nastane kao posljedica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno nadmašuje ono što je nužno za ustanovljavanje njegove naravi, značajke i funkcionalnosti. Ako se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivnjom kupca, odbit će se vraćanje cijene i proizvod će mu biti vraćen o njegovom trošku.

 

Trošak vraćanja robe i novca snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikl.

 

Digital Trading doo prihvaća vraćanje samo one robe koja je potpuno nova i u originalnom stanju i pakiranju, uz prateće fakture. Pod takvim uvjetima, Digital Trading doo  će nadoknaditi iznos plaćen za vraćene proizvode u roku od 7 dana od dana primitka takvih proizvoda.

Zadnje viđeno